vrijdag 30 september 2011

Koning Leopold en Koningin Astrid

De zoo zwaar getroffen Koning Leopold der Belgen met zijne Gemalin Koningin Astrid, die gisteren nabij Lüzern door een auto-ongeluk om het leven is gekomen.

dinsdag 27 september 2011

maandag 26 september 2011

Kroonprins Umberto van Italië

Het Vorstelijk Bruidspaar: Woensdag wordt te Rome het huwelijk voltrokken tusschen Kroonprins Umberto van Iatlië en prinses marie José van België. Een recente foto van het vorstelijk paar.

zondag 25 september 2011

Koningin en Prinses te Parijs

De Internationale Koloniale Tentoonstelling te Parijs waar het Nederlandsche Paviljoen later in vlammen is opgegegaan en de foto rechts de Delische Prinsen, die een bezoek brachten aan het herbouwde Paviljoen.

zaterdag 24 september 2011

Den Vorst van Albanië

Deze foto stelt den vorst van Albanië met zijn gemalin en kinderen voor. Boven links: Koningin Sophie.. Boven rechts:  Koning Wilhelm.. Beneden:  De kinderen van het vorstenpaar en de lijfwacht.

vrijdag 23 september 2011

Charlotte en Boudewijn

De Belgische Koningskinderen arriveerden gisteravond met den trein in Den Haag. Prinses Charlotte stapt in de auto. In het wit Mevr. v.d. Mortel, haar dochtertje, Prins Boudewijn en haar zoon.

donderdag 22 september 2011

Huldiging op Malieveld 1918

Een foto uit 1918. Geestdriftige huldiging van H.M. de Koningin door militairen en burgerij op het Malieveld. 't Was bij deze gelegenheid dat de paarden werden uitgespannen, waarna militairen het koninklijk rijtuig door de straten van Den Haag trokken.

maandag 19 september 2011

Koning Haakon

Koning Haakon van Noorwegen vierde onder groote belangstelling zijn 25-jarig regeeringsjubileum. Een foto van de vorstelijke gasten, die bij dit jubileum tegenwoordig waren. Zittende van links naar rechts: Koningin Maud, Prinses Thyra van Denemarken en Kroonprinses Martha van Noorwegen. Staande v.l.n.r.: Prins Gustaaf van Denemarken, Prins George van Engeland, Koning Christiaan van Denemarken, Koning Haakon van Noorwegen en zijn zoon Kroonprins Olaf.

Koning Alfonso

Koning Alfonso van Spanje heeft te Oxford zijn eeredoctoraat als "Doctor of Civil Law"gekregen. Onze Engelsche foto-medewerker kiekte den lachende monarch in de pas verworven toga bij het verlaten van het universiteitsgebouw.

zondag 18 september 2011

Maharadja van Patiala

De Maharadja van Patiala, een van de bekendste vorsten uit Indië, vertoeft op 't oogenblik te Londen. De Oostersche potentaat in de "Sunlight Clinic"van de "British Humane Association", waarvan hij vice-voorzitter is.

zaterdag 17 september 2011

Prins Hendrik en de Kynologenclub

Op de Haagsche IJsclub is Zaterdag en Zondag door de Kynologenclub Den Haag een internationale tentoonstelling gehouden, welke gisteren door Z.K.H. Prins Hendrik bezocht is.

donderdag 15 september 2011

Prins Karel van Zweden

Prins Karel van Zweden vierde Zondag j.l. (1938) zijn 77sten verjaardag. Staande v.l.n.r. prins George, Karel en Elsa Bernadotte, koning Leopold, prins Karel, kroonprins Olaf en prins Flemming, zittend: de prinsessen Margaretha, Ingeborg en Martha.

woensdag 14 september 2011

De kroonprins van Italië

De kroonprins van Italië is een hartstochtelijk liefhebber van ski-en. Hierboven de prins op een tocht in de Pyreneeën.

Marie José van Belgïë

Naar aanleiding van hun bezoek aan Rome poseerden prinses Marie José van Belgïë en kroonprins Umberto van Italië even voor den fotograaf.

dinsdag 13 september 2011

maandag 12 september 2011

Prinses Marie - José

Prinses Marie-José, de Italiaansche kroonprinses, bij een bezoek aan een tentoonstelling van beeldhouwwerken te Brussel.

zondag 11 september 2011

Kroonprins Leopold

Kroonprins Leopold van België met z'n beide kinderen; 'n aardig tweetal.

zaterdag 10 september 2011

Zilveren Huwelijksfeest

Ter gelegenheid van het zilveren huwelijksfeest der Koninklijke familie is op 7 Februari 1926 bovenstaande fraaie foto op Het Loo genomen, waarop de volgende vorstelijke personen voorkomen: 1. H.M. de Koninging, 2. Z.K.H. de Prins, 3. H.M. de Koningin Moeder, 4. H.K.H. Prinses Juliana, 5. H.K.H. de Groothertogin van Meclenburg, 6. Z.K.H. de Groothertog van Meclenburg, 7. H.K.H. de Groothertogin van Oldenburg, 8. H.H.Hertogin Adolf Friedrich van Meclenburg, 9. Z.H. Hertog Adolf Friedrich van Meclenburg.

vrijdag 9 september 2011

Carl Franz Joseph en Zita

Het huwelijk van den vermoedelijken troonopvolger van Oostenrijk-Hongarije. De Oostenrijksche aartshertog Carl Franz Joseph- is dezer dagen met groote praal in het huwelijk getreden met prinses Zita van Bourbon-Parma.

donderdag 8 september 2011

Bezoek aan Ameland

Een zeldzame foto: De aankomst van het Koninklijk gezin op de pier van Ameland. De Koningin en prinses Juliana vóór in den boerenwagen; achter haar Prins Hendrik. Lakeien volgen het eigenaardige voertuig, dat getrokken wordt door een niet zeer fier maar vermoedelijk betrouwbaar paard!
Op 7 en 8 September 1925 bracht de Koninklijke Familie een bezoek aan het Friesche eiland ameland. Aangezien Ameland's pier onder water stond, werden Koningin, Prins en Prinses op den postwagen, bestuurd door den ouden Sipke Metz, naar de wachtende auto's gebracht.

woensdag 7 september 2011

Kinderen Engelsch Koningspaar

De kinderen van het Engelsche Koningspaar: op de achterste rij: prins Albert, prins Henry en de prins van Wales (de troonopvolger). Op de voorste rij prins John, prinses Mary en prins George.[1910]

dinsdag 6 september 2011

Koningin Astrid en Noordwijk

Wijlen Koningin Astrid met Prinses Joséphine Charlotte slaan temidden van het publiek te Brussel een optocht gade.

maandag 5 september 2011

zondag 4 september 2011

Elisabeth en Edward

Een aardige foto van het oudste dochtertje van den nieuwen Engelschen koning, prinses Elizabeth, met haar oom Edward, toen nog Prins van Wales.

zaterdag 3 september 2011

Juliaantje aan de Wandel

H.K.H. Prinses Juliana op 3-j. leeftijd tijdens 'n wandeling met haar Ouders.

donderdag 1 september 2011

Alexandra 80 Jaar

 Alexandra, de weduwe van Edward VII vierde op 1 december 1924 haar 80ste verjaardag. Haar 'Pekingese' viert het feest lustig mee!

Kroonprins van Denemarken

Het huwelijk van den kroonprins van Denemarken. Koningin Astrid, Koning Gustaaf, Koning leopold en Prinses Ingeborg gaan aan boord van het pantserschip "Peder Skram", waar een thee werd aangeboden.